27. 9. 2011

NESEDÁVEJUPOTOKA, ale na FLER.CZ! :-)

Vystavil Michlena 0 komentářů
Včera na mě ve Fler-novinkách vykouklo tohle:


Autorka LUCIE M. prodává na Fleru pro přezdívkou NESEDAVEJUPOTOKA - ve svém profilu uvádí, že její maminka i babička jsou švadleny a tak se vyrostla s jehlou v ruce. Její střihy nejsou autorské, ale zpracování je originální a osobité! Používá střihy americké a bavlněné látky téhož původu.


Zaujala mě nejen krásná modelka, ale především neotřelá barevnost halenky i sukýnky. Nedávno jsem se zúčastnila diskuze o tom, zda černou dětem ano či ne - většina maminek byla proti (včetně mě). Ale tohle? To by šlo, co myslíte? Je to veselé, i když barevnost je "dospělácká"! :-)


Líbí se mi i střihy - jednoduché, praktické a pohodlné. A rostoucí! A kombinovatelné!


21. 9. 2011

KOŽÍŠEK, ČEPIČKA A BROŽ v aukci

Vystavil Michlena 2 komentářů

Před chvílí jsem vložila do aukce tuto soupravu kabátku - kožíšku a háčkované čepičky. Kožíšek ke mně připutoval sám ve zboží, ale čepičku jsem k němu vymyslela a stvořila vlastníma rukama já :-) Doplnila jsem ji broží z plstěných kytiček, která je, jak je mým zvykem, multifunkční - dá se použít jako brož, ozdoba čelenky nebo sponky, navléknout na šňůrku nebo obruč kolem krku...a sluší i mamince! 


Jak se Vám líbí takový komplet a co byste k němu holčičce oblékli? 









20. 9. 2011

PŘI BROUZDÁNÍ Z BLOGU NA BLOG...III.

Vystavil Michlena 0 komentářů
...se mi dnes podařilo narazit na úžasný blog plný VIDEONÁVODŮ NA ŠITÉ A VYŠÍVANÉ APLIKACE NA OBLEČENÍ! Jsou tam i návody pro začínající švadlenky - ŠKOLA ŠITÍ A ŠKOLA VYŠÍVÁNÍ - najdete zde nejen aplikace, ale i oblečení, doplňky a hračky. Vřele doporučuji a ukládám si do oblíbených blogů! Blog je v angličtině, ale je naprosto srozumitelný!




Nejedná se o vyšívání v našem obvyklém pojetí, myslím, že tohle se Vám bude moc líbit! :-)




Další úžasný blog s inspirací na tento druh vyšívání se jmenuje FEELING STITCHY Je psaný skupinou, která se sešla na Flickru - takže opravdu hoooodně inspirativních fotek, ale také předlohy! 










NÁVODY NA APLIKACE najdete také na blogu 

A nejen na aplikace! Najdete tu také STŘIHY NA ŠITÍ - oblečení pro děti i dospělé, bytové doplňky, tašky, deky, hračky!




zástěrka :-)


KDO PRVNÍ ZKUSÍ VYŠÍVÁNÍ A POCHLUBÍ SE?



19. 9. 2011

PŘI BROUZDÁNÍ Z BLOGU NA BLOG...II.

Vystavil Michlena 0 komentářů
Dnes jsem narazila na blog SEW MUCH ADO plný návodů na šití nejen pro děti. 





16. 9. 2011

APLIKACE NA OBLEČENÍ Z PLSTI - návod

Vystavil Michlena 0 komentářů

Koupila jsem v sekáči parádní manšestráky, ovšem tedy i s parádní skobou - ale znáte to - srdeční záležitost na první pohled! (dokonce i nová majitelka je z nich nadšená!)
Díky skobě vkládám první návod na tento blog :-) - je to má oblíbená zábava s plstěnými výřezy.

Není nutné zakrývat zrovna díru nebo skvrnu, aplikací z plsti můžeme ozdobit oblečení i jen tak :-) Lépe se hodí na pevnější materiály jako je právě manšestr, džínovina, velur, teplákovina, pevnější vlněný úplet...

Když našíváme plst na oblečení, které pak budeme "normálně" PRÁT - tj. jako bavlnu, musíme si uvědomit, že plst obsahuje 40% vlny, která je sice již splstěná a vysrážená, ale při praní se může srážet dál. Zjistila jsem, že zabránit se tomu dá tím, že aplikaci přišijeme po celém jejím obvodu. Celá se pak při praní zpevní a lehce více zaplstí, ale velikost zůstane stejná. Pokud použijeme doporučený materiál, nezvlní se. Příliš tenký materiál by se pod aplikací a kolem ní mohl po vyprání vlnit. Pereme vždy na rub - obrácené aplikací dovnitř!


BUDEME POTŘEBOVAT:

- jehlu
- nůžky
- něco na dozdobení - třeba flitry
případně:
- nažehlovací záplatu nebo kousek plátna na rubovou stranu díry
- žehličku
- lepidlo na textil



PRACOVNÍ POSTUP:

(1) Připravíme si jednotlivé díly aplikace, tak, jak půjdou za sebou.


(2) Toto je fáze, kterou můžeme vynechat - já jsem si práci trošku ulehčila tím, že jsem díly k sobě přichytila lepidlem na textil. S lepidlem opatrně, aby aplikace neztvrdla! Lepení není nutné, protože plst na sobě hezky drží i sama a neklouže.
Můžeme použít i špendlíky, ale je nutné dát si pozor, aby se aplikace nezvlnila - nešijeme přes špendlíky, ale vždycky je přes stehem odstraníme! 


(3) POSTUP NAŠÍVÁNÍ:  Na plst, která bude přímo na látce, nejprve našijeme všechny další části aplikace - stehy z rubové strany látky by mohly být při nošení nepříjemné.
Při sešívání plsti bavlnkou (mouliné) si nemusíme nijak zvlášť lámat hlavu pečlivostí stehů - skoro vždycky to vypadá velice dobře! :o)



hotová aplikace před našitím na oblečení

(4) Trhlinu v kalhotách jsem jen lehce pevnou nití stáhla k sobě - aby šev netlačil při nošení a také proto, že aplikace z líce a nažehlovací záplata z rubu díru překryjí.


(4) Hotovou aplikaci našijeme na místo určení - můžeme si pomoci špendlíky. Použila jsem lepidlo, ale v tomto případě se moc neosvědčilo, protože materiál pod záplatou byl příliš členitý. 


A JE TO! :-)
Z vnitřní strany ještě nažehluji záplatu se samolepící vrstvou. Pokud jsme použili lepidlo na textil, také ho zafixujeme žehličkou (po zaschnutí - postupujeme podle návodu na lepidle).



Když jsem našívala záplatu, všimla jsem si, že kalhoty mají ještě jeden problém - u zipu je zapínání na háčky, jenže místo jednoho háčku je díra, velká díra :-( Nakonec jsem to vyřešila našitím kloboukové gumičky, která se zahákne buď za ozdobný knoflík na líci nebo na háček, který zbyl, z rubu.



 TADY JE JEŠTĚ PÁR MÝCH STARŠÍCH KOUSKŮ

Zvířátka jsem stříhala podle papírových šablon - 3 jsou práce 8mi leté holčičky, sloník mé kamarádky výtvarnice.







15. 9. 2011

PŘI BROUZDÁNÍ Z BLOGU NA BLOG...

Vystavil Michlena 0 komentářů
...jsem dnes objevila tyhle ŠATIČKY - TUNIKU S KYTKOU DO VLASŮ


Ta látka mě teda dostala! (a to nemám ráda fialovou!)


13. 9. 2011

VÍTEJTE!

Vystavil Michlena 0 komentářů
Vítáme Vás na blogu věnovaném dětskému odívání. Srdečně Vás zveme k brouzdání i aktivní účasti na tvorbě těchto stránek!
Blog je psán maminkami - najdete zde naše zkušenosti s oblečením pro děti - tipy, postřehy i chlubící okénko. Najdete zde i návody na šití, pletení, háčkování, vylepšování dětského oblečení. A snad tu zazní  i názory našich dětí na obsah jejich skříní....

Dovolte nám přestavit se:

MICHLENA: sekáčová fanatička - z koníčka mám povolání, takže se zde budete setkávat s mými tipy ze secondhandů :-) Kromě toho nerada nechávám ruce zahálet, takže provozuji ještě blog s návody na tvoření U TŘÍ KOČEK MODROOČEK a proto tu najdete i moje návody a tipy na originální oděvní doplňky a také odkazy na neodolatelné příspěvky z jiných blogů. Mou doménou je plst, plstění a háčkování.
 

NÁM TO SLUŠÍ! Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez